Prejsť na obsah

Tilapia je ryba, ktorej filety sú pevné a bez kostí. Jej mäso obsahuje vačšie množstvo rybieho tuku, vďaka čomu si aj po tepelnej úprave zachová šťavnatosť. Tento recept obsahuje vínovú omáčku, avšak odporúčame víno piť aj pri konzumácii.

Ingrediencie

  • 2 filety ryby
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/2 šálky bieleho vína Ľudmila (Pesecká leánka)
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice kaparov (opláchnuté a nakrájané)
  • 1 šálka nasekanej kapusty
  • morská soľ a čierne korenie

Postup

  1. Filety najskôr ochutíme morskou soľou a korením.
  2. Zahrejte 1 polievkovú lyžicu masla na nepriľnavej panvici na stredne vysokej teplote. Vložte filety do panvice a opečte, kým nie sú uvarené (cca 2-3 min. na stranu každej strane).
  3. Kým sa filety tilapie opekajú, postupne pridávajte trochu oleja, aby sa neprilepili na panvicu. Po uvarení preložíme filety na tanier a zabalíme do fólie, aby zostali teplé.
  4. Pridajte víno na panvicu (stále na stredne vysokej teplote), rovnako ako kel a kapary. Šľaháme, kým sa víno nezredukuje na polovicu. To by malo trvať cca 2-3 min. V tomto momente by mal byť aj kel uvarený domäkka. Odstavíme z ohňa a zašľaháme zvyšok masla.
  5. Prelejte filety vínovou omáčkou a podávajte so zvyškom vína Ľudmila. Dobrú chuť!
zdroj: killingthyme.net