Prejsť na obsah

Rýchla a jednoduchá omáčka, ktorú môžete použiť ako základ na pizzu, alebo ako omáčku na cestoviny. Môžete ňou poliať svoje jedlo, poukladať kúsky mozzarelly, alebo zasypať parmezánom.

Ingrediencie

  • 1 plechovka celých paradajok
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 nakrájaná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 pohár bieleho vína Terézia (Tramín červený)
  • ½ lyžice sušeného oregána (alebo nasekaného čerstvého)
  • mozzarella alebo parmezán podľa chuti
  • soľ a čierne korenie

Postup

  1. Pridajte paradajky do mixéra a pomixujte do hladkej konzistencie.
  2. Do panvice nalejte olivový olej a na strednom ohni pridávajte pokrájanú cibuľu. Restujte 4 minúty.
  3. Vmiešajte pretlačený cesnak, 1 pohár bieleho vína Terézia a oregano. Znížte teplotu na minimum.
  4. Vylejte rozmixované paradajky a za občasného miešania poduste aspoň jednu hodinu. (Áno, zdá sa to dlho. Ale máte zvyšok vína vo fľaši. Jupí!)
  5. Dochuťte soľou a korením. Môžete použiť ako základ na domácu pizzu, alebo ako omáčku na cestoviny.