Rýchla a jednoduchá omáčka, ktorú môžete použiť ako základ na pizzu, alebo ako omáčku na cestoviny. Môžete ňou poliať svoje jedlo, poukladať kúsky mozzarelly, alebo zasypať parmezánom.
Ingrediencie
- 1 plechovka celých paradajok
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 nakrájaná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 pohár bieleho vína Terézia (Tramín červený)
- ½ lyžice sušeného oregána (alebo nasekaného čerstvého)
- mozzarella alebo parmezán podľa chuti
- soľ a čierne korenie
Postup
- Pridajte paradajky do mixéra a pomixujte do hladkej konzistencie.
- Do panvice nalejte olivový olej a na strednom ohni pridávajte pokrájanú cibuľu. Restujte 4 minúty.
- Vmiešajte pretlačený cesnak, 1 pohár bieleho vína Terézia a oregano. Znížte teplotu na minimum.
- Vylejte rozmixované paradajky a za občasného miešania poduste aspoň jednu hodinu. (Áno, zdá sa to dlho. Ale máte zvyšok vína vo fľaši. Jupí!)
- Dochuťte soľou a korením. Môžete použiť ako základ na domácu pizzu, alebo ako omáčku na cestoviny.




