Prejsť na obsah

Táto omáčka z bieleho vína sa ľahko pripravuje a je plná štipľavej, pikantnej chuti zo suchého vína a parmezánu. Podávame ako omáčku na cestoviny, kuracie mäso alebo ryby.

Ingrediencie

Postup

  1. Nasekajte cesnak. Šalotku nakrájame nadrobno.
  2. Vo vysokej panvici rozpustite maslo na miernom ohni. Pridajte cesnak a šalotku a restujte 1 minútu za stáleho miešania, aby voňali, ale nezhnedli. Pridajte múku a varte ešte 1 minútu.
  3. Pridáme biele víno Darina a smotanu a na miernom ohni varíme 3 až 4 minúty.
  4. Pridajte parmezán a soľ a šľahajte, kým sa syr neroztopí. Ochutnajte a podľa potreby dosoľte.
  5. Všimnite si, koľko vína zostalo vo fľaši. 😀 Koľká radosť!