Táto omáčka z bieleho vína sa ľahko pripravuje a je plná štipľavej, pikantnej chuti zo suchého vína a parmezánu. Podávame ako omáčku na cestoviny, kuracie mäso alebo ryby.
Ingrediencie
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 šalotka
- 4 lyžice masla
- 1 lyžica múky
- ½ šálky bieleho vína Darina (Rulandské biele)
- ½ šálky šľahačkovej smotany
- ¼ šálky strúhaného parmezánu
- ¼ lyžičky soli
Postup
- Nasekajte cesnak. Šalotku nakrájame nadrobno.
- Vo vysokej panvici rozpustite maslo na miernom ohni. Pridajte cesnak a šalotku a restujte 1 minútu za stáleho miešania, aby voňali, ale nezhnedli. Pridajte múku a varte ešte 1 minútu.
- Pridáme biele víno Darina a smotanu a na miernom ohni varíme 3 až 4 minúty.
- Pridajte parmezán a soľ a šľahajte, kým sa syr neroztopí. Ochutnajte a podľa potreby dosoľte.
- Všimnite si, koľko vína zostalo vo fľaši. 😀 Koľká radosť!




